Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ντόρα: Προεκλογικά κρύφτηκε ο Σαμαράς

Να επιβραβεύσουν τη συνέπεια και όχι τον καιροσκοπισμό στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΝΔ ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε πως «η εκλογή νέου αρχηγού με παλιές ιδέες είναι συνταγή αποτυχίας» για το κόμμα.
Ασκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως δεν πέρασαν ούτε 50 μέρες κι έχει χάσει τον έλεγχο σε όλους τους τομείς, από τις Βρυξέλλες μέχρι το λιμάνι του Πειραιά. «Μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι μια αδύναμη ΝΔ και ίσως γι' αυτό το σύστημα ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ, δίνουν τα ρέστα τους εναντίον μου τον τελευταίο καιρό. Αλλά ξεχνάνε κάτι: Τον αρχηγό της ΝΔ δεν θα τον βγάλει το σύστημα ΠΑΣΟΚ, θα τον βγάλουν οι νεοδημοκράτες» σημείωσε.
Και πρόσθεσε: «Σε μια εβδομάδα, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, το πάρτυ τελειώνει. Θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια δυνατή, ενωμένη και αποφασισμένη ΝΔ, θα μας βρείτε μπροστά σας». Επισήμανε ότι η ίδια, ως υπουργός Εξωτερικών, εισηγήθηκε και η κυβέρνηση της ΝΔ χάραξε τις «κόκκινες γραμμές». Τόνισε ότι μαζί με τον Κ.Καραμανλή παρουσίασαν με θάρρος τις θέσεις της χώρας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη νίκη της ελληνικής διπλωματίας τα τελευταία χρόνια.
Έκανε αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και στις παρακαταθήκες του, λέγοντας ότι με βάση αυτές η ίδια θέλει μια ΝΔ ανοιχτή και όχι περιχαρακωμένη, ευρωπαϊκή και όχι ευρωσκεπτιστική, πατριωτική και όχι εθνικιστική.
Είπε ότι συγκαταλέγεται σε αυτούς που βάζουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το προσωπικό, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως σημείωσε, υποτάσσουν το συμφέρον της χώρας στο προσωπικό κι ενώ εμφανίζονται ως πατριώτες στην πραγματικότητα είναι «μοιραίοι και λίγοι».
Σχετικά με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είπε ότι η ίδια έδωσε τη μάχη δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, αντί να καλλιεργεί την ηττοπάθεια και την καταστροφολογία, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν βγήκαν ούτε στα κανάλια, για να υπερασπιστούν τη ΝΔ. Απευθύνθηκε στον παριστάμενο συνυποψήφιό της Παναγιώτη Ψωμιάδη και είπε ότι τους ενώνουν η κοινή πορεία, οι κοινοί αγώνες στη ΝΔ, παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις. Δεν υπέστειλαν, είπε, ποτέ την κομματική σημαία και δεν μίλησαν για «υπέρβαση» ή προέβλεψαν το «βιοϊστορικό τέλος της ΝΔ».

ΠΗΓΗ:  parapolitika

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά στηρίζω Ντόρα γιατί ο λόγος της είναι ξεκάθαρος και τα επιχειρήματα της πάντα λογικά. Δεν χρησιμοποιεί το λαικισμό και συναισθηματικές εξάρσεις για να πείσει. Είναι πολιτικός με θέσεις και αρχές σταθερές και θέληση να πάει η Νέα Δημοκρατία μπροστά και σύντομα να έρθει ξανά στην εξουσία. Ντόρα είμαστε μαζί σου. Προχώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή