Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Ντ. Μπακογιάννη: «Σε μία εβδομάδα, κύριοι του ΠΑΣΟΚ το πάρτυ τελειώνει»


«Εκλογή νέου αρχηγού με παλιές ιδέες είναι συνταγή αποτυχίας», υπογράμμισε κατά την ομιλία της στη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη και κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να επιβραβεύσουν στις 29/11 τη συνέπεια και όχι τον καιροσκοπισμό.

Κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στη συμπρωτεύουσα, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως δεν πέρασαν ούτε 50 μέρες κι έχει χάσει τον έλεγχο σε όλους τους τομείς, από τις Βρυξέλλες μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, είναι καλό μόνο στην επικοινωνία και στα εύκολα λόγια. Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει την αναξιοπιστία και την ανικανότητα του, παρατήρησε και συμπλήρωσε:
«Μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι μια αδύναμη ΝΔ και ίσως γι αυτό το σύστημα ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ, δίνουν τα ρέστα τους εναντίον μου τον τελευταίο καιρό. Αλλά ξεχνάνε κάτι: Τον αρχηγό της ΝΔ δεν θα τον βγάλει το σύστημα ΠΑΣΟΚ, θα τον βγάλουν οι νεοδημοκράτες»
«Σε μια εβδομάδα, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, το πάρτυ τελειώνει. Θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια δυνατή, ενωμένη και αποφασισμένη ΝΔ, θα μας βρείτε μπροστά σας», υπογράμμισε με νόημα η κ. Μπακογιάννη.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της για τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ δεν δίνει «λευκή επιταγή» για τους χειρισμούς σε ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Σκοπιανό.
Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι η ίδια ως υπουργός Εξωτερικών, εισηγήθηκε και η κυβέρνηση της ΝΔ χάραξε τις «κόκκινες γραμμές». Όπως επεσήμανε, μαζί με τον Κ. Καραμανλή παρουσίασαν με θάρρος τις θέσεις της χώρας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη νίκη της ελληνικής διπλωματίας τα τελευταία χρόνια.

Εξάλλου, η κ. Μπακογιάννη έκανε αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και στις παρακαταθήκες του, λέγοντας ότι με βάση αυτές η ίδια θέλει μια ΝΔ ανοιχτή και όχι περιχαρακωμένη, ευρωπαϊκή και όχι ευρωσκεπτιστική, πατριωτική και όχι εθνικιστική.
Τάχθηκε υπέρ του πατριωτισμού, που είναι ανιδιοτελής και ειλικρινής και κατά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας. Όπως είπε, συγκαταλέγεται σε αυτούς που βάζουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το προσωπικό, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως σημείωσε, υποτάσσουν το συμφέρον της χώρας στο προσωπικό κι ενώ εμφανίζονται ως πατριώτες στην πραγματικότητα είναι «μοιραίοι και λίγοι». Κάλεσε, μάλιστα, όποιον νομίζει ότι είναι πιο πατριώτης από την ίδια να βγει και να το δηλώσει με όνομα και επώνυμο.


Σχετικά με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και απαντώντας στις κατηγορίες που εκφράστηκαν σε βάρος της για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η ίδια έδωσε τη μάχη δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, αντί να καλλιεργεί την ηττοπάθεια και την καταστροφολογία, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν βγήκαν ούτε στα κανάλια για να υπερασπιστούν τη ΝΔ, όπως παρατήρησε.

Αξιοσημείωτη, η αναφορά της στον παριστάμενο στην ομιλία της συνυποψήφιό της Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον οποίο και απευθύνθηκε λέγοντας του ότι τους ενώνουν η κοινή πορεία, οι κοινοί αγώνες στη ΝΔ, παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις.
Όπώς υπογράμμισε, δεν υπέστειλαν ποτέ την κομματική σημαία και δεν μίλησαν για «υπέρβαση» ή προέβλεψαν το «βιοϊστορικό τέλος της ΝΔ».

ΠΗΓΗ: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου