Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ετσι φτιάχνονται οι ψηφοφορίες...

Το "Ινφογνώμων Πολιτικά" είναι ένα blog που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τα άρθρα του. Δεχθήκαμε όμως πολλές καταγγελίες για την δημοσκόπηση που κάνει. Αν δείτε, τα ποσοστά είναι σταλινικά, έστω ανάλογα του δημοψηφίσματος της δικής μας χούντας. Σαμάρας 74% (1541 ψήφοι!), Μπακογιάννη 8% (177 ψήφοι) και Ψωμιάδης 14% (297 ψήφοι)! Στον δεύτερο γύρω, τα αποτελέσματα είναι ακόμα ποιο σταλινικά.
Ο αριθμός ψηφισάντων είναι πολύς μεγάλος, ώστε να δικαιολογήσει μια "προσωρινή" αστοχία του αποτελέσματος. Δηλαδή αν είχαν ψηφίσει 50 άτομα, θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως το blog δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα. Όμως γιατί το συνεχίζει και δεν καταγγέλλει αυτούς που έκαναν την αλλοίωση;

Ανάλογα περιστατικά υπάρχουν και σε άλλους διαδικτυακούς τόπους, με στημένες ψηφοφορίες ή με συντονισμένες δράσεις των σαμαρικών για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.  
Το καλό είναι πως σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις είναι φανερή η παρέμβαση.

Άξιο απορίας είναι και το γιατί υπάρχουν ειδήσεις μη διασταυρωμένες, όπως και αυτή που βλέπετε. Σίγουρα ένα ερωτηματικό στο τέλος, δεν είναι αρκετό για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις...

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics

4 σχόλια:

  1. to parapolitiko to blepo to exete fatsa mostra...to antinews sas kathete vari sto stomaxi???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει πρόβλημα; Παρατηρήσεις στα blog που πληρώνετε.
    Εδώ ούτε εισπράττουμε από πουθενά, ούτε δεχόμαστε πιέσεις από κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά τους Μητσοτάκηδες καλώς ή κακώς δεν τους θέλει κανείς απολύτως στην ελληνική κοινωνία εκτός από μια ισχυρή μειοψηφία της ΝΔ! έλεος... πως έμπλεξε αυτό το δύσμοιρο κόμμα...τελείωσε δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με προδότες και διασπαστές έμπλεξε, αλλά μάλλον κοιτάζετε το δάκτυλο και χάνετε το φεγγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή