Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΡΙΑ ΑΞΙΟΝ

Γράφει ο Φραγκίσκος Σολδάτος
Με λύπη μου πληροφορήθηκα χθες, ότι ο κ. Σαμαράς απέρριψε το αίτημα της κ. Μπακογιάννη για debate των υποψηφίων λέγοντας : «ακούω και κάποιους να θέλουν debate. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας». 

Απορία 1η:
Ποια θεωρεί «βάση» ο κ. Σαμαράς; Τις κάποιες χιλιάδες κόσμου που παρακολουθούν εκείνον και την κα Μπακογιάννη στις προεκλογικές τους ομιλίες ανά την επικράτεια;
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου περίπου 2.000.000 Έλληνες ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι να μην πληροφορηθούν τις θέσεις των υποψηφίων αρχηγών τους από την τηλεόραση;
Απορία 2η:
Αυτοί δεν είναι η...
ευρύτερη «βάση» της Νέας Δημοκρατίας;
Απορία 3η;
Η κα Μπακογιάννη που δέχεται όλο αυτό τον καιρό επιθέσεις για την παύση της οικογενειοκρατίας και τα «τζάκια», προτείνει την δημόσια έκθεση των απόψεών και θέσεών της σε ένα debate. Τι μπορεί να είναι αυτό που εμποδίζει «πραγματικά» τον κ. Σαμαρά από το να συμφωνήσει με την κα Μπακογιάννη αφού ούτως ή άλλως όσο θα εκτεθεί εκείνη άλλο τόσο θα εκτεθεί κι αυτός.
Απορία 4η:
Γιατί θεωρεί ότι θα «τσακωθούν»…. Σε ένα debate ο καθένας απλά εκφράζει τις θέσεις του πάνω σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την παράταξη και την κοινωνία, και ο κάθε υποψήφιος θέτει τα πολιτικά του επιχειρήματα.
Απορία 5η:
Ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σαμαράς δεν πρότειναν ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και διήμερο συνέδριο του κόμματος στις 7 & 8 Νοέμβρη; Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα ως μέλος της βάσης της παράταξης παραβρέθηκα στο συνέδριο του κόμματος και τις δύο ημέρες…
Ο κ. Σαμαράς όμως ΟΧΙ , και προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια το γεγονός ότι ομιλητές από όλη την Ελλάδα έθεταν θέματα και προβληματισμούς εν τη απουσία του….
Τώρα που η κα Μπακογιάννη πρότεινε το debate ενστερνιζόμενη την άποψη για ανοικτό κόμμα στη βάση, ο κ. Σαμαράς αρνείται για μια ακόμη φορά να φανεί συνεπής στις ίδιες του τις δεσμεύσεις.
Κλείνοντας… θεωρώ ότι ο Έλληνας έχει πάψει προ πολλού να είναι έρμαιο πληρωμένων διαφημιστικών εκπομπών και προβολών…. και έχει την δυνατότητα της επιλογής και της σκέψη.


ΠΗΓΗ: fimotro

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει ενα κείμενο που μοιράζει ο μηχανισμός υποστήριξης Σαμαρά στις λαϊκές περιοχές της Αθήνας που παρουσιάζει των Σαμαρά ως ''έναν από εσάς'' που θα τσακίσει τις ''Βαρωνείες'' και τα ''Τζάκια''

    Αυτό βέβαια που κρύβουν από τον κόσμο είναι ότι ο Σαμαράς προέρχεται από ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά τζάκια της Ελλάδος

    Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανηψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι απόγονος του παλαιού πολιτικού Εμμ. Μπενάκη ο οποίος εικάζεται ότι ήταν ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ίωνα Δραγούμη.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%AE%CE%BB_%CE%9C%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

    O Σαμαράς λοιπόν δεν είναι ΄΄ενας από εμάς΄΄, είναι γαλουχημένος στα μεγαλύτερα ''Τζάκια'' ,απόγονος μεγάλων Βαρώνων και τώρα υποστηριζόμενος από διακομματικούς μηχανισμούς. Είναι το αποτέλεσμα της μιντιακής ''πραγματικότητας'' του ''Εθνικού'' Διασκεδαστή Συριζαιοφιλου Λαζόπουλου, του ''Εθνικού'' ''Αρχιτηλεδικαστή και υποστηρικτή ενοπλων ''αγωνιστών'' Τριανταφυλλόπουλου, και του Καραγκαγκαν Δεξιού Τράγκα.

    Και ακριβώς επειδή o Σαμαράς είναι το δημιούργημα μιντιακών και καθεστωτικών μηχανισμών, φοβάται κάθε απευθείας επαφή με τον λαό χωρίς πληρωμένους ''μεσάζοντες''.

    Για αυτό φοβάται και δεν αποδέχεται την πρόταση της Μπακογιάννη για τηλεοπτικό διάλογο. Γιατι γνωρίζει ο κύριος Σαμαράς, ότι η απευθείας παρατήρηση από τον λαό, του πολιτικού λόγου της Μπακογιάννη και των κενόλογων τσιτάτων του Σαμαρά θα είναι καταστροφική για το εύθραυστο εικονικό προφίλ που του χτίζουν τα παπαγαλάκια και οι μηχανισμοί.

    Γνωρίζει ο κύριος Σαμαράς ότι σε ένα Debate θα αποκαλυφθεί ότι η ''πατριωτική'' στάση του στο Μακεδονικό ήταν ταστροφική, θα αποκαλυφθεί ότι την κυβέρνηση της ΝΔ την έριξε για να μην χάσει ο ''εθνκός προμηθευτής'' την προμήθεια στον ΟΤΕ με νομοσχέδιο που ήταν έτοιμο προς κατάθεση, θα αποκαλυφθεί ότι δεν είναι ''ενας από εμάς΄΄, θα αποκαλυφθεί ότι είναι απο παλιά φίλος του Παπανδρου, θα αποκαλυφθεί ότι ο ''πατριώτης'' δεν έκανε την στρατιωτική θητείαπου όφειλε στην πατρίδα και πολλά άλλα.

    Θα αποκαλυφθούν όλα όσα ο κ. Σαμαράς φοβάται...δηλαδή η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή